person reading book sitting on red and white striped bedspread

Sliter ditt barn med å lese?

Å lære å lese er en av de viktigste ferdighetene barn utvikler i løpet av skoleårene. Men for mange barn er det ikke en naturlig eller enkel prosess. Kanskje har du merket at barnet ditt unngår lesing, bruker lang tid på leksene, blir frustrert eller mister konsentrasjonen raskt. Kanskje du som forelder sitter igjen med en følelse av at «noe skurrer», men er usikker på hva det er – eller hvordan du kan hjelpe.

Du er ikke alene.

Lesing er mer enn å knekke koden

Mange barn lærer bokstavene og lydene, men strever likevel med flyt, forståelse eller motivasjon. For noen kan det handle om lese- og skrivevansker som dysleksi, for andre handler det om konsentrasjon, manglende trygghet, eller at undervisningen ikke treffer deres måte å lære på.

Vansker med lesing kan få konsekvenser langt utover norskfaget. Når lesing blir en barriere, påvirker det alle fag – og ikke minst barnets selvfølelse og mestringsfølelse.

Hva bør du se etter?

  • Barnet vegrer seg for å lese høyt
  • Leser sakte, hopper over ord eller gjetter
  • Sliter med å forstå det som er lest
  • Unngår leselekser, blir fort sliten eller frustrert
  • Har lite selvtillit knyttet til skole og fag

Ingen barn er like – og det finnes ikke én løsning som passer for alle. Det viktigste er å ta signalene på alvor og finne ut hva som ligger bak utfordringene.

Hvordan kan vi hjelpe?

Hos Vinderen Språksenter tilbyr vi individuelt tilpasset lesestøtte for elever på barneskolen og ungdomsskolen. Vi starter med å kartlegge nivå og behov, og legger en plan som tar hensyn til barnets tempo, læringsstil og utfordringer. Undervisningen foregår én-til-én eller i små grupper, og fokuserer både på teknisk lesing, leseforståelse og trygghet.

Vi kombinerer faglig kvalitet med varme og trygghet – og jobber for at barna skal kjenne på mestring og oppleve at lesing faktisk kan bli både mulig og morsomt.

Ikke vent – hjelp finnes

Jo tidligere man setter inn støtte, desto bedre. Ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale – vi hjelper deg gjerne med å finne ut hvordan ditt barn best kan få hjelp.